Even voorstellen… GuinnyPig: een vierkoppige band uit Etten-Leur bestaande uit het nog jonge viertal Kees Nolet (14) op gitaar, Pieter Nolet (17) op blaasinstrumenten, Imke Mijzen (18) op basgitaar en Jannes Mijzen(14) op de drums. Marit van Diggers Recordstore deed een interview met de band zodat jullie beter weten wie GuinnyPig nou precies is.

De band maakt rockmuziek die gebaseerd is op de Ierse muziekscene. Deze interesse begon al op jonge leeftijd bij alle vier: ‘Wij zijn alle vier al op erg jonge leeftijd in aanraking gekomen met de Ierse folk/rock dank

zij onze ouders’. Ze laten zich inspireren door bands als The Pogues, The Dubliners en ‘vooral’, zegt Imke ‘Flogging Molly’. Ze vinden de Ierse folk heel feestelijk, en dit geeft ze goede energie om het podium op te gaan.

Dat de vier muzikaal geboren zijn blijkt uit hun muzikale ervaringen. Deze begonnen al op jonge leeftijd. Kees begon met vioollessen nemen, maar stapte uiteindelijk over op gitaar omdat hij in een band wilde spelen. Jannes kreeg van zijn verjaardag een drumles cadeau want zijn oom is drummer. Na zijn drumles was hij meteen verkocht. Imke begon met pianolessen volgen met haar neef. Pas toen Guinypig zocht naar een bassist is ze de basgitaar erbij gaan pakken. Pieters interesse in de muziek kwam vooral vanuit zijn disinterrese voor de sport. ‘Dit was geen slechte keuze’, zegt hij ‘Ik speel alweer tien jaar muziekinstrumenten nu: klarinet, ik zing, tin whistle en saxofoon’.

De band is geïnspireerd door Floggin Molly, maar dit betekent zeker niet dat ze al hun nummers zomaar kopiëren. GuinnyPig is druk bezig met het schrijven van eiegn nummers. Ze hebben zelfs bijna hun eerste album klaar. De teksten zijn geschreven door Pieter en de teksten lopen heel erg uiteen: ‘Sommige teksten gaan nergens over, zoals bijvoorbeeld ‘The Crazy Driver. Deze gaat simpelweg over een man die heel graag heel hard in zijn auto rijdt’. Andere nummers gaan weer over serieuze onderwerpen.

Toen ik de band vroeg naar hun doelen, was het doel heel simpel voor ze: ‘Gewoon lekker muziek blijven maken en optreden’. Daarnaast willen ze natuurlijk heel graag hun eerste album afmaken. ‘Zodat we mensen ook kunnen laten horen waar GuinnyPig wel niet toe in staat is *knipoog*’.

De bezoekers kunnen volgens de band een energievolle groep muzikanten verwachten. Ze zullen met een veelzijdig repertoire én met veel plezier gaan spelen. ‘De bezoekers kunnen rekenen op één groot feest, want met GuinnyPig is het altijd feest!’.