Even voorstellen… Max Mulhuyzen op de drums, Jesper Hendriksen op toetsen, Maarten van den Ende op basgitaar, Chris Fonteijn op gitaar en Koen Boeijinga op de saxofoon. Samen vormen zij de band Between the Jars.

De muzikanten van Between the Jars zijn altijd al geïnspireerd geweest door de rockmuziek uit de jaren 70. Hun interesse in muzikanten als Led Zeppelin, Pink Floyd en Deep Purple bracht de bandleden samen. ‘Zij waren niet bang om te improviseren en te jammen. Dat is iets wat ons erg aanspreekt en waar we graag gebruik van maken’. De bandleden hebben uiteenlopende muzieksmaken, maar de interesse in deze muzikanten hadden ze gemeen. ‘Waarom de jaren 70? Het rockgenre was toentertijd nog volop in ontwikkeling. Hierdoor hoor je veel verschillende genres terug in de muziek; waaronder jazz, blues en funk’. Between the Jars probeert in zijn verrassende shows altijd de classic rock elementen uit de jaren 70 te combineren met elementen uit de hedendaagse muziek.

Between The Jars zal in Tilburg een instrumentale show neerzetten. Florian Albronda was lange tijd de vaste frontman, maar heeft laatst een stapje terug gedaan van de band en is er niet altijd bij. Dit heeft de band gedwongen om grote creatieve stappen te nemen. ‘Er zitten nu fantastische solostukken in onze nummers: dikke gitaarsolo’s en een scheurende hammond’. Mede doordat de band erg 70s georiënteerd is, hebben ze nooit moeite gehad om het gemis van een vocalist, instrumentaal op te vangen.

Donderdag 21 december vanaf 8 uur speelt de band in Diggers. ‘Verwacht donderdag veel eigen werk, zowel nieuw als van onze eerste EP. Maar verwacht ook een aantal covers die iedereen bekend in de oren zullen klinken! Wij hebben er zin in!’