Orphean treedt donderdag 25 januari op in Diggers, maar wie zijn zij eigenlijk? En welke muziek maken ze?

Orphean bestaat momenteel uit de 26 jarige zanger en gitarist Rens en de 30 jarige drummer David. Eerst bestond Orphean uit vier man, maar sinds kort doen ze het met zijn tweeën. In de toekomst zullen ze als driemans band verder gaan.

De band maakt muziek geïnspireerd op de jaren 60 garagerock en de jaren 90 grungemuziek. ‘Reden? Je kunt letterlijk alle kanten uit!’ Hun muziek is dan ook ruig en melodisch tegelijk.

De inspiratie komt onder andere van grote bands als Nirvana, The Beatles, The Small Faces en Oasis. Ook bands van Nederlandse bodem hebben de nodige inspiratie gegeven. Indiebands Bombay, Canshaker Pi en Indian Askin zijn hun grote voorbeeld. ‘Daarnaast inspireert het dagelijkse leven ook. Je maakt iedere dag wel weer wat nieuws mee,’ aldus Rens.

Dat de band niet kan wachten om te spelen volgende week blijkt al snel. Frontman Rens stond namelijk al eens eerder in Diggers. Dat was met zijn band Danger at Daybreak. ‘Dat is ons erg goed bevallen,’ zegt Rens ‘Hoe mooier wil je het plaatje hebben? Spelen in een platenzaak met een vintage randje!’

Wat we kunnen verwachten? ‘We spelen een mengelmoes van melodische muziek en stevige lo-fi gitaarrock met een psychedelisch randje’.