“Where only those in transition are worshipped…

…the Subimago must be king”.


De Tilburgse band Subimago ontstond begin 2015 toen twee broers en een wederzijdse vriend gingen experimenteren met elektronische muziek en zelfgeschreven eigentijdse (pop)rocksongs. Een half jaar later werd de eerste EP op usb-stick uitgebracht. Muziek met een sterk eigen stijl, in de lijn van het vroege Depeche Mode en Nine Inch Nails; elektro-wave met een twist, maar met de zoetigheid van popmuziek en de puntigheid van een rockband. Songs die worden gedragen door mechanische beats en samples, die weer kunstig verweven worden met een live instrumentarium.

De optredens van de band blijven niet onopgemerkt in het live-circuit en leveren poëtische beschrijvingen in recensies op, die de schimmigheid en ongrijpbaarheid van deze continu in transitie zijnde band typeren:

“De sound roept referenties op naar Portishead, Air, Massive Attack en heel af toe naar Prodigy. Stevige elektronische geluiden, die ons doen denken aan Pink Floyd uit de tijd voor The Wall” (8weekly).

“De meanderende composities van dit door elektronica voortgestuwde gezelschap komen zonder meer het beste tot hun recht in het schimmige domein van de nacht. Dit ambitieuze amalgaam weigert weliswaar hardnekkig tot pakkende nummers uit te kristalliseren, maar dat is ook vast niet de opzet: uitdagend is deze aanpak in ieder geval wel” (3voor12 Tilburg).

Het laatste nieuwe wapenfeit van 2018 is een release van 4 nieuwe tracks en een radio-edit van hun eerste single met video ‘Collide’ van de vorige EP. De band gaat op de nieuwe tracks dieper en verder in het uitwerken van hun liedjes in overweldigende elektronische soundscapes, snoeiharde beats, vervreemdende harmonieën en fijne melodieën. Live wordt de muziek voorzien van eigen videoprojecties, die de muziek complementeren. Inmiddels is Subimago gegroeid door ‘live’ drums te integreren in de al bestaande composities van de groep.

Subimago staat aan de vooravond van de onvermijdbare vlucht die zij gaat maken. Laat je daarom nu nog verrassen door deze echte best kept secret van Tilburg, die geen eendagsvlieg wil zijn.